12 april 2006

Tip: Sjablonen voor Blogger

Bij het maken van een weblog in Blogger maakt het niet uit welk sjabloon u kiest. Bij Blogger zijn opmaak en inhoud van de weblog namelijk gescheiden. U kunt op elk gewenst moment een ander sjabloon toepassen, waardoor uw website een totaal ander uiterlijk krijgt.
Klik op het tabblad Template om uw sjabloon aan te passen. Klik op de koppeling Pick new om een van de kant-en-klare sjablonen van Blogger te gebruiken. Of klik op Edit current om het bestaande sjabloon aan te passen aan uw wensen. Dat laatste is alleen mogelijk wanneer u beschikt over kennis van html. Eén van de onderdelen die u bijvoorbeeld zou willen wijzigen is het tekstblok met de titel Links. In plaats van Google News en twee ongebruikte koppelingen met de tekst ‘Edit Me’ zou u hier koppelingen naar collega-bloggers of naar uw andere websites kunnen toevoegen.
Wilt u het uiterlijk van uw weblog radicaal wijzigen, dan kunt u ook op zoek gaan naar Blogger-sjablonen die door derden zijn gemaakt. Zoek in Google naar ‘Blogger templates’ en u zult gegarandeerd iets bruikbaars vinden. Voorbeelden zijn:


Het onderdeel AdSense stelt u in staat om betaalde tekstadvertenties te publiceren op uw weblog, zodat u nog iets met uw blogactiviteiten kunt verdienen. Verwacht echter niet teveel, want als uw website alleen wordt bezocht door vrienden en kennissen zult u tevreden moeten zijn met hoogstens een paar euro per maand.

0 reacties: