13 juli 2006

Tip: Google op mobiele telefoon en pda

Wie alle informatie graag bij de hand wil hebben, kan beter thuis achter de pc blijven zitten. Thuis hebt u met een muisklik toegang tot het laatste nieuws, u kunt adressen en openingstijden opzoeken en achterhalen wat de laagste prijs voor een product is. Onderweg is die informatie heel wat lastiger te achterhalen: internettoegang is schaars en u moet maar net een computer bij de hand hebben. Tenminste: tot voor kort, want steeds meer mensen beschikken over een smartphone of pda die verbinding met internet kan maken. Google biedt daarom diverse mogelijkheden om ook onderweg gebruik te maken van de Google-diensten.
Niet alleen de zoekmachine is in mobiel formaat, ook van Google News en de Google Personal Homepage zijn er speciale versies voor de mobiele gebruiker. Ze bevatten minder afbeeldingen en het uiterlijk is eenvoudiger dan de vergelijkbare diensten voor de desktop. Alle informatie die u met de mobiele diensten van Google opvraagt, worden aangepast aan het kleine scherm van uw mobiele telefoon.
Om de mobiele Google-diensten te gebruiken hebt u een mobiele telefoon met webbrowser nodig. Dit kan bijvoorbeeld een eenvoudige Nokia-telefoon met wap-browser zijn, maar u kunt ook een geavanceerde telefoon gebruiken, zoals een BlackBerry, een Palm Treo of een van de vele Windows Mobile-smartphones.
Lees verder:

0 reacties: