12 april 2006

Tip: Extra invoegtoepassingen voor de Google Zijbalk

Google heeft vanaf de introductie van Google Desktop Search ontwikkelaars aangemoedigd om nieuwe invoegtoepassingen voor de Zijbalk te schrijven. Het zal u daarom niet verbazen dat er inmiddels zo rond de zeventig extra vensters beschikbaar zijn. We noemen hier de meest populaire of bijzondere vensters:

• gdTunes
download: http://desktop.google.com/plugins/i/gdtunes.html
Gebruikt u iTunes of Winamp voor het luisteren naar uw muziek, dan is deze invoegtoepassing zeker het installeren waard. gdTunes toont informatie van het afgespeelde nummer, zoals de artiestnaam en de titel van het nummer, en indien aanwezig zelfs de albumhoes (alleen iTunes). Met de bedieningsknoppen kunt u de muziek eenvoudig pauzeren, stoppen en terug- of doorspoelen.

• Calculator
download: http://desktop.google.com/plugins/i/calculator.html
Even snel wat uitrekenen? Blijft er nog wat geld over aan het einde van de maand? Met de Zijbalk Calculator hebt u meteen antwoord op al uw rekenvragen.

• Adsense Status
download: http://desktop.google.com/plugins/i/adsensestatus.html
Voor de webmasters onder u die gebruik maken van Google’s AdSense advententietechnologie is dit een onmisbare invoegtoepassing. Google Adsense Status toont aantal advertentieweergaven, aantal kliks en natuurlijk ook de inkomsten van de huidige dag. Zo kunt u meteen zien hoeveel inkomsten uw AdSense-advertenties genereren.

• Time Warp
download: http://desktop.google.com/plugins/i/timewarp.html
Deze klok toont de tijd wel op een heel alternatieve manier. Kies uit meerdere effecten of kies gewoon voor de normale klok. U blijft in ieder geval bij te tijd!

• Auction Watch
download: http://desktop.google.com/plugins/i/auctionwatch.html
Voor de fervente eBay’ers is Auction Watch de manier om vanuit de Zijbalk een oogje te houden op prijzen van veilingobjecten op de verschillende eBay-websites. De Auction Watch houdt u automatisch op de hoogte als u wordt overboden of als een veiling bijna eindigt.

• Sudoku
download: http://desktop.google.com/plugins/i/sudoku.html
Suduko is een zeer verslavend Japans rekenspel dat inmiddels door miljoenen mensen dagelijks fanatiek wordt gespeeld. Het puzzelveld bestaat uit 9 vakken van 3x3 rijen en het is de bedoeling dat u in elk vakje een cijfer van 1-9 invult. Maar let op, want elk cijfer mag maar een keer op een volledige rij voorkomen. Vergeet niet af en toe verder te werken!

***3-2-15 De Google Zijbalk met onze selectie van besproken vensters.

Nog veel meer Zijbalk-vensters vindt u op http://desktop.google.com/plugins/c/sidebar.html.

0 reacties: